Pekarna Mišmaš

Letošnje miklavževanje je bilo po nekaj letih spet malo boljše :)
Zahvaljujoč našim izvidnikom in vodnicam smo izpeljali zelo kompleksen projekt. Igrico smo pripravljali kar 2 meseca, sodelavalo je vseh 42 četnikov in 6 voditeljev ter klanovka.
Pripravili smo dramsko igrico Pekarna Mišmaš, prirejeno po besedilu za lutkovno gledališče. Ob tem se tudi voditelji veliko naučimo, prva stvar na primer je bila, da sedaj vem da obstaja in kje je Slovenski gledališki muzej in da imajo tudi knjižnico.
Najbrž se sprašujete kaj je toliko ljudi počelo z eno bogo igrico. Eni so bili igralci, eni plesalci, nekaj jih je igralo na inštrumente (ja imeli smo živo glasbo), ostali pa so bili scenografi in kostumografi. Vsak je našel svoje mesto in odlično opravil svojo nalogo.
Priznam, na začetku sem bila prepričana, da bo težko najti igralce. Nikogar pa nismo želeli siliti. A sem bila vedno znova pozitivno presenečena :) Najprej, ko se jih je kar veliko, skoraj v en glas javilo za igralce. Nato pa na jesenovanju, kjer je med prvimi pripravami vladal ustvarjalen duh, brez negodovanja. Nato zopet na jesenovanju, ko smo imeli prvo skupno vajo, ki je bila že res odlična, kljub temu, da smo komaj dan pred tem začeli s pripravami.
Igrica je bila dolga približno 35 minut in potekala je praktično brez zapletov. Res sem zelo ponosna na našo četo (in voditelje). S tem pa so bile opravljene tudi prve veščine. In sicer tri za glavne igralce, ena za plesne koreografije in ena za napisano glasbo.

Miklavž nam je za spomin pustil tudi manjše darilce.



Komentarji

Priljubljene objave