Zelenjava, zelenjava, zelenjava . . .

Ko sta se starša potikala po daljnem severu, sva se midve z Ano potikali po našem vrtičku in pobirali sadove narave. Nekaj za sproti, nekaj za ozimnico.



Kljub zaraščenosti zelo dobro uspeva. Potrebno je le malo bolje pogledati, da ne zgrešiš katerega od sadežev. Sem pa mnenja, da je glede vlage, tako še boljše, kot če bi bilo vse tipi topi, brez enega samega plevelčka. Posebno še zato, ker tam nimamo vode in jo moraš v kanistrih pripeljati s seboj, kar je v tako vročem poletju kot je letošnji nujno.







Iz vsega tega paradižnika sem naredila paradižnikovo omako ali šalšo - kot bi rekel Andraž. Prvič! Meni se zdi, da je dobro uspelo (tako pravi tudi mama). Mmmmm . . .  kako bo dobra, ko bo debela snežna odeja prekrivala naš speči vrt.
Punce (in fantje) ne ustrašite se narediti ozimnice, ker je res najbolj enostavno na svetu! Poleg tega pa ti zelenjava sredi poletja ne bo presedala in gledala čez ušesa, pozimi pa bo več kot dobrodošla.

Komentarji

Priljubljene objave